Long time no post…

Long time no post! Maar dat ga ik gelijk goedmaken!
Als we de raming van de architect bekijken, zien we wat de grote kostenposten zijn:
1. Ruwbouw (aja 🙂
2. Buitenschrijnwerk (de ramen dus)
3. Keuken
4. Dak
5. Verwarming
De beslissing over de ruwbouw, daar hebben jullie al vanalles over kunnen lezen, maar het is hier heel stil geweest rond de andere belangrijke keuzes die wij moeten maken. Beslissing omtrent het dak was ook redelijk snel genomen. Een paar offertes gekregen via de architect en het was snel duidelijk dat Eeklose Dakwerken een – op papier en volgens onze architect – goede keuze zou zijn. Ons dak wordt een teruggetrokken dak (om het kubistische volume van het huis zelf extra te laten uitkomen) met platte vezelcementleien van Eternit.
Wat verwarming betreft zijn we volop aan het rondhoren, maar wachten we op de offertes. Wie hebben we aangeschreven? Een goede vriend van Nathalie’s vader (een chauffagist die we volledig vertrouwen), iemand die ons door de architect werd aangeraden, en iemand die we op de BIS beurs hebben ontmoet. Hoe zal onze verwarming er uit zien? Een Viessmann gascondensatieketel, op de benedenverdieping overal vloerverwarming, in de badkamer vloerverwaring en een wandradiator, en gewone radiatoren in de slaapkamers en een kleintje in de 2de kleine badkamer (douche en lavabo). We hebben een tijdje rondgekeken naar warmtepompen, maar daar gaan we ons nog niet aan wagen. (wie wil weten waarom, feel free to ask!).
De ramen dan! Al snel besloten dat we voor aluminium ramen wilden gaan, sinds Batibouw wisten we dat wel zeker. We waren vooral zwaar onder de indruk op de stand van Reynaers. Van wie hebben we allemaal offertes gekregen en bekeken? Weldimo (Aliplast), Profalux (Profel) en Ramaco (Reynaers). In feite hadden we al een tijdje ons oog op Reynaers, maar we dachten dat dat heel duur ging zijn. Ok, best duurder dan Profel, maar euh… er is geen vergelijking mogelijk. Reynaers ramen zijn gewoon AF. En met de leuke voorwaarden die we bij Ramaco (Eeklo) gekregen hebben, was de keuze niet zo moeilijk. Reynaers ramen bij Ramaco it is! Gelakt, in een RAL kleur die zo dicht mogelijk bij puur alu staat. Laat het duidelijk zijn dat wij een fameus duur raampje zullen hebben in de leefruimte (4 x 1m75 aan elkaar = 7 meter venster! Woeha!).

Maar dat ga ik gelijk goedmaken!

Als we de raming van de architect bekijken, zien we wat de grote kostenposten zijn:

1. Ruwbouw (aja :-))
2. Buitenschrijnwerk (de ramen dus)
3. Keuken
4. Dak
5. Verwarming

De beslissing over de ruwbouw, daar hebben jullie al vanalles over kunnen lezen, maar het is hier heel stil geweest rond de andere belangrijke keuzes die wij moeten maken. De beslissing omtrent het dak was ook redelijk snel genomen. We hadden een paar offertes gekregen via de architect en het was snel duidelijk dat Eeklose Dakwerken een – op papier en volgens onze architect – goede keuze zou zijn. Ons dak wordt een teruggetrokken dak met platte vezelcementleien van Eternit.

Een beetje zoals op deze foto:

ref_Boronda18

Wat verwarming betreft zijn we volop aan het rondhoren, maar wachten we op de offertes. We hebben aangeschreven: een goede vriend van Nathalie’s vader (een chauffagist die we volledig vertrouwen), iemand die ons door de architect werd aangeraden, en iemand die we op de BIS beurs hebben ontmoet. Hoe zal onze verwarming er uit zien? Een Viessmann gascondensatieketel, op de benedenverdieping overal vloerverwarming, in de badkamer vloerverwaring en een wandradiator, en gewone radiatoren in de slaapkamers en een kleintje in de 2de kleine badkamer (douche en lavabo). We hebben een tijdje rondgekeken naar warmtepompen, maar daar gaan we ons nog niet aan wagen. (wie wil weten waarom, feel free to ask!).

De ramen dan! Al snel hadden we besloten dat we voor aluminium ramen wilden gaan, sinds Batibouw wisten we dat wel zeker. We waren vooral zwaar onder de indruk op de stand van Reynaers. Van wie hebben we allemaal offertes gekregen en bekeken? Weldimo (Aliplast), Profalux (Profel) en Ramaco (Reynaers). In feite hadden we al een tijdje ons oog op Reynaers, maar we dachten dat dat heel duur ging zijn. Ok, het bleek best duurder dan Profel, maar euh… er is geen vergelijking mogelijk. Reynaers ramen zijn gewoon AF. En met de leuke voorwaarden die we bij Ramaco (Eeklo) gekregen hebben, was de keuze niet zo moeilijk. Reynaers ramen bij Ramaco it is! Gelakt, in een RAL kleur die zo dicht mogelijk bij puur alu staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: